Υστερα απο την κινηματογραφική μεταφορά του “Fight Club”, μια ακόμη νουβέλα του Chuck Palahniuk φαίνεται να βρίσκεται υπό μεταφορά, όμως για την μικρή οθόνη αυτή τη φορά, καθώς σύμφωνα με το Moviepilot η νουβέλα “Survivor” βρίσκεται στα πρώτα στάδια μιας τηλεοπτικής μεταφοράς. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο συγγραφέας σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Reddit:
“Το ‘Survivor’ θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με την μορφή τηλεοπτικής σειράς. Ο Jim Uhls, ο σεναριογράφος του ‘Fight Club’, γράφει αυτή την στιγμή το σενάριο της πρώτης σαιζόν. Δεν μου επιτρέπεται να σας πω κάτι περισσότερο.”
Η νουβέλα του Palahniuk, εκδόθηκε το 1999 και απέσπασε πολλά κολακευτικά σχόλια για το μαύρο χιούμορ και την έντονη σατυρική της διάθεση:
“O Tender Branson – ο τελευταίος επιζών της Αίρεσης Creedish Death – υπαγορεύει την ιστορία της ζωής του, στο μαύρο κουτί της Πτήσης 2039. Είναι ολομόναχος στο αεροπλάνο που θα συντριβεί σύντομα στο αχανές τοπίο της Αυστραλίας. Ομως πρίν συμβεί αυτό, θα ξεδιπλώσει την ιστορία της ζωής του, απο τότε που υπήρξε ένα υπάκουο παιδί Creedish μέχρι και την μεταμόρφωση του σε έναν υπερφουσκωμένο, γεμάτο στεροειδή και κολλαγόνο, μεσία των media.
Απρόβλεπτο και αξεπέραστο, το Survivor αποτελεί την κορυφαία στιγμή του Chuck Palahniuk: μια σαγηνευτική, αγχωτική και ξεκαρδιστική σάτυρα γύρω απο το τίμημα της δόξας και την θεμελιώδη παράνοια του μοντέρνου κόσμου.”
Το σενάριο της σειράς θα γράψει ο Jim Uhls (“Fight Club”, “Jumper”), ενώ προς το παρόν παραμένει άγνωστο το δίκτυο που θα φιλοξενήσει την σειρά.
Αν και οι ιστορίες του Palahniuk είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες, ο σκοτεινός τους τόνος και το συνήθως περίεργο concept τους, καθιστούσε την μεταφορά τους δύσκολη και ριψοκίνδυνη για τα στούντιο και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ομως, τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά απο το μεγάλο “μπάσιμο” του Netflix στο χώρο των τηλεοπτικών σειρών, αυτού του είδους οι ιστορίες μεταφέρονται πιο εύκολα και σε κάποιες περιπτώσεις και με μεγάλη επιτυχία, κάτι που ελπίζουμε να συμβεί και με την περίπτωση του “Survivor”…


