Υστερα απο την πρώτη ταινία του “Avatar” που συγκέντρωσε 2.8 δις δολάρια καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, κανείς δεν αμφέβαλλε ότι θα υπάρξουν και συνέχειες. Αρχικά έγινε γνωστό ότι οι συνέχειες θα είναι δυο, ενώ λίγο αργότερα μάθαμε ότι τελικά οι συνέχειες θα είναι τρείς και θα γυριστούν όλες μαζί με σκοπό την μείωση του τεράστιου κόστους παραγωγής.
Βάση του σχεδιασμού του Cameron, οι τρείς συνέχειες θα κυκλοφόρησουν με απόσταση ενός χρόνου η μια απο την άλλη, με την πρώτη να κάνει πρεμιέρα το Δεκέμβριο του 2016.
Σήμερα ο γνωστός σκηνοθέτης έδωσε μια συνέντευξη τύπου στο Wellington της Νέα Ζηλανδίας, ανακοινώντας ότι και τρείς νέες ταινίες θα γυριστούν στη Νέα Ζηλανδία.
Πέρα όμως απο την τοποθεσία των γυρισμάτων, ο Cameron αναφέρθηκε και στην κατεύθυνση των νέων ταινιών:
“Οι νέες ταινίες θα περιέχουν πολλά νέα περιβάλλοντα και πλάσματα. Αρχικά είχα σκεφτεί την δημιουργία και νέων κόσμων όμως τελικά αναθεώρησα, καθώς ο Pandora είναι ένας φανταστικός κόσμος που θα απασχολήσει τους ανθρώπους για δεκαετίες.”
Οσον αφορά τις φήμες που ήθελαν την δεύτερη ταινία να εξελίσσεται μέσα στη θάλασσα, ο Cameron δήλωσε:
“Υπάρχουν πολλές υποθαλάσσιες σκηνές. Οι φήμες που ήθελαν ολόκληρη την ταινία να εξελίσσεται κάτω απο την στάθμη της θάλασσας, είναι ανακριβείς. Υπάρχουν υποθάλασσιες σκηνές και σκηνές πάνω στη επιφάνεια της θάλασσας, με ντόπιους πληθυσμούς που διαμοιράζονται και στις τρείς νέες ταινίες.”
Ενώ για την εξέλιξη της πλοκής, ο Cameron είπε:
“Η πρώτη ταινία εστίασε στον χαρακτήρα του Jake Sully. Στίς νέες ταινίες η ιστορία του αναπτύσσεται και άλλο. Βασικά είναι η ιστορία της οικογένειας του, της οικογένειας που δημιουργεί στον Pandora…”
Αν και η πρώτη ταινία του “Avatar” ήταν άκρως φαντασμαγορική, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είχε και αδυναμίες, όπως οι σεναριακές “τρύπες” και οι μέτριες ερμηνείες. Αν ο Cameron καταφέρει να διορθώσει αυτές τις αδυναμίες τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι πραγματικά αξιομνημόνευτο…

