Αν και η είδηση γύρω απο ένα νέο sci-fi φίλμ μας κινεί πάντα την περιέργεια, τις περισσότερες φορές το τελικό αποτέλεσμα είναι μέτριο εως κακό, καθώς το συγκεκριμένο είδος ταινιών ίσως είναι και το δυσκολότερο. Αυτόν τον αρνητικό κανόνα θα προσπαθήσει να σπάσει και ο James Gray, ο οποίος είναι έτοιμος να ξεκινήσει τα γυρίσματα του “Ad Astra”, ένα νέο sci-fi φίλμ που σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι αρκετά διαφορετικό απο όλα τα προηγούμενα.
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης που έχτισε την καριέρα του μέσα απο αστυνομικά δράματα όπως το “Little Odessa”, το “The Yards” και το “We Own the Night”, θα σκηνοθετήσει και θα γράψει και το σενάριο μαζί με τον Ethan Gross (“Fringe”).
Αν και οι πληροφορίες γύρω απο το νέο sci-fi φίλμ είναι λιγοστές, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του, ο σκηνοθέτης έδωσε μερικά στοιχεία γύρω απο την κατεύθυνση της πλοκής.
“Κάποτε διάβασα για τους ανθρώπους που δημιούργησαν την ατομική βόμβα με την διάσπαση του ατόμου. Μια διαδικασία που ουσιαστικά ξεκίνησε σαν ένα πείραμα που είχε 10% πιθανότητες να καταστρέψει όλη την ορατή ύλη στο σύμπαν. Όμως παρά τον μεγάλο κίνδυνο αυτού του πειράματος, προχώρησαν στην διάσπαση του ατόμου και αυτό είναι κάτι που το θεώρησα ως εξαιρετικά ανησυχητικό. Ετσι άρχισα να σκέφτομαι για το τι θα συνέβαινε αν κάποιος που δεν είχε τίποτε να χάσει, πειραματίζονταν ξανά με κάτι αντίστοιχο, κάτι τόσο επικίνδυνο που θα μπορούσε να επηρρέασει τις ζωές όλων των κατοίκων του πλανήτη.”
Η ανησυχία του ανθρώπου γύρω απο τα μεγάλα επιστημονικά πειράματα και την εξέλιξη της τεχνολογίας γενικότερα, φαίνεται να έχει κλιμακωθεί τα τελευταία χρόνια, με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του CERN και του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων. Και σε αυτήν ακριβώς την ανησυχία φαίνεται να “πατά” και το “Ad Astra”, που σύμφωνα με τον James Gray θα διαθέτει ιδιαίτερα ρεαλιστική κινηματογράφηση και θα εξελίσσεται 50 χρόνια στο μέλλον και σε μια εποχή που αν και θα μοιάζει δυστοπική, θα διαθέτει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Τα γυρίσματα του “Ad Astra” θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2017…

