Το “The Lord of the Rings The Hunt for Gollum”, το έβδομο φιλμ του franchise, αρχίζει να αποκτά σάρκα και οστά, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία του pre-production. Μια παραγωγή της Warner Bros., που δε συνδέεται με την τηλεοπτική σειρά του Amazon, που διαθέτει μόνο τα δικαιώματα των τηλεοπτικών παραγωγών.
Το νέο φιλμ εξελίσσεται χρονικά μέσα σε ένα κομμάτι του “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στην περίοδο όπου Bilbo δίνει το δαχτυλίδι στον Frodo και φεύγει από το Shire, μέχρι τη στιγμή που ο Gandalf επιστρέφει για να στείλει τον Frodo στην αποστολή. Μια περίοδος που προσπεράστηκε αρκετά γρήγορα και χωρίς λεπτομέρειες στο πρώτο φιλμ της τριλογίας.
Μια επιλογή που ξένισε πολλούς θαυμαστές του franchise, καθώς θεωρούν ότι αυτή η περίοδος δε διαθέτει αρκετό υλικό για ένα φιλμ και πως τα έργα του Tolkien διαθέτουν άλλες πιο ενδιαφέρουσες περιόδους για εξερεύνηση και αξιοποίηση..
“Ο Gandalf φοβάται ότι το Gollum θα πιαστεί αιχμάλωτος από τις δυνάμεις του Sauron και θα αποκαλύψει την τοποθεσία του Ενός Δαχτυλιδιού. Έτσι, αναθέτει στον Aragorn (που τότε κυκλοφορεί ως Γοργοπόδαρος / Strider) να εντοπίσει το πλάσμα.”
Στη σκηνοθεσία του νέου φιλμ βρίσκεται ο Andy Serkis (“Mowgli: Legend of the Jungle”, “Venom: Let There Be Carnage”), ο οποίος φυσικά υποδύεται ξανά τον χαρακτήρα του Gollum/Sméagol, ενώ ο Peter Jackson εκτελεί χρέη παραγωγού.
Το σενάριο υπογράφουν οι Philippa Boyens (The Lord of the Rings & The Hobbit Trilogies”), Fran Walsh (The Lord of the Rings & The Hobbit Trilogies”), Phoebe Gittins (“The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim”) και Arty Papageorgiou (“The Sorrows”).
Εκτός από τον Andy Serkis που επιστρέφει στο ρόλο του Gollum, επιστρέφουν επίσης οι Ian McKellen στο ρόλο του Gandalf, ο Lee Pace στο ρόλο του Thranduil και φυσικά ο Elijah Wood στο ρόλο του Frodo Baggins.
Τα νέα πρόσωπα είναι η Kate Winslet στο ρόλο της Marigol, η Anya Taylor-Joy στο ρόλο της Seren, ο Leo Woodall στο ρόλο του Halvard και ο Jamie Dornan, ο οποίος θα υποδυθεί τo νεότερο Aragorn.
Αν και σχεδόν όλοι οι βασικοί συντελεστές των προηγούμενων φιλμ επιστρέφουν, η εμμονή με τον χαρακτήρα του Gollum φαντάζει και σε εμάς λάθος, καθώς ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει κουράσει και έχει καταγράψει μεγάλο κινηματογραφικό χρόνο. Και πέρα από αυτό υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες περίοδοι, όπως η Πρώτη και Δεύτερη Εποχή, όπου διαθέτουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες και σκοτεινές ιστορίες, που προσφέρονται για κινηματογραφικό υπερθέαμα.
Τα γυρίσματα του “The Lord of the Rings The Hunt for Gollum” θα ξεκινήσουν στη Νέα Ζηλανδία μέσα στο καλοκαίρι, ενώ η κυκλοφορία του στις αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 17 Δεκεμβρίου του 2027…

